RKC medekoploper na zege op FC Groningen

Ger
21 augustus 2005, 17:25

RKC Waalwijk is na de winst van 2-1 op FC Groningen met AZ en Feyenoord koploper in de eredivisie. Na een ruststand van 0-1 door een treffer van Lindgren, bogen De Ceulaer en Martens in de tweede helft de achterstand om in een overwinning.

"Gezien de tweede helft een terechte overwinning", vond RKC-trainer Koster. "Voor rust konden we geen grip op de wedstrijd krijgen, al was FC Groningen in die periode ook zelden gevaarlijk. Pas na rust ging het bij ons lopen." 

"Het waren twee verschillende helften", merkte FC Groningen-trainer Jans op. "In de rust hadden wij het gevoel dat we zouden winnen. Maar na de rust zijn we afgetroefd." 

Het zag er in de eerste helft zeker niet naar uit dat RKC de zege naar zich zou toetrekken. Het technisch betere FC Groningen, dat sinds 1995 niet meer kon winnen in Waalwijk, overheerste in die periode. RKC loerde slechts op de counter. Het Groningse overwicht werd ruim een kwartier voor rust beloond met de openingstreffer van Lindgren. Hij kopte een hoekschop van Seedorf achter doelman Van Dijk (0-1).

RKC kreeg nauwelijks de mogelijkheid enige verwarring te stichten in de goed georganiseerde verdediging van de Groningers. Slechts Hoogendorp schoot vanuit de draai naast en vlak voor rust zag hij een harde inzet recht in de handen van doelman Roorda verdwijnen. Verder bleven Van de Haar en de weinig opvallende De Ceulaer onzichtbaar in de Waalwijkse aanval.

Na rust toonde RKC zich beduidend strijdvaardiger. De Waalwijkers gingen energieker te werk en namen het initiatief over. FC Groningen werd onder druk gezet, hetgeen resulteerde in de snelle gelijkmaker. Een voorzet van invaller Van Dijk (voor Janssen) werd ingekopt door Van de Haar. Doelman Roorda kon de inzet slechts half keren, waarna De Ceulaer het evenwicht kon herstellen (1-1).

Juist in een fase waarin het Waalwijkse offensief enigszins luwde, greep RKC de winst. Een hoekschop van Hoogendorp belandde na 76 minuten bij Martens, die raak kopte (2-1). Vlak voor tijd kwam de zege nog even in gevaar, maar de kopbal van Levtsjenko eindigde op de lat boven de kansloze Van Dijk. 

"We hebben ons in slaap laten sussen", sprak Jans teleurgesteld, terwijl Koster vergenoegd een blik op de ranglijst wierp. "Het zegt natuurlijk nog niets, maar ik wil toch even lekker naar de stand kijken", glunderde hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen