Soap rond Essien richting climax

Ger
7 augustus 2005, 17:13

Chelsea lijkt Michael Essien na langdurige onderhandelingen eindelijk binnen te halen. Fabien Piveteau, de zaakwaarnemer van de 22-jarige Ghanees, verwacht dat Essien maandag zal tekenen bij de Engelse kampioen. Chelsea wil naast een fors geldbedrag nu ook middenvelder Tiago naar Frankrijk sturen.  

Lyon-trainer Gerard Houllier liet al op de website van de Franse club weten: "Ja, hij (Tiago) is een speler die mijn interesse heeft." Maar Houllier schat de kwaliteiten van Essien hoger in. "Er zijn slechts vijf of zes spelers zoals Michael: Steven Gerrard, Frank Lampard, Patrick Vieira, Michael Ballack en Roy Keane", aldus de trainer.      

Piveteau liet zaterdag weten dat er een grote kans bestaat dat de transfer maandag rond komt. "Maandag is een cruciale dag", sprak de zaakwaarnemer. "Als we dan geen akkoord hebben, zit het er waarschijnlijk ook niet meer in. Ik hoop dat we een oplossing kunnen vinden, want Michael wil absoluut weg."   

De geruchten dat Essien ook wel zou willen overstappen naar Arsenal of Manchester United, spreekt Piveteau tegen. "Hij heeft besloten om naar Chelsea te gaan. Die club zit al een maand achter hem aan en hij weet dat ze hem graag willen hebben. Ik hoop dat we de transfer kunnen afronden", zegt Piveteau.    

Lyon blijft vasthouden aan een transfersom van ruim 46 miljoen euro, plus een speler van Chelsea. Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Lyon, denkt dat een akkoord in zicht is. "Het zal dit weekend moeten gebeuren, of niet", zei Aulas al eerder. Hij bevestigde dat Chelsea een nieuw bod heeft uitgebracht, maar voegde daaraan toe: "Het komt nog steeds niet overeen met onze wensen, zelfs als Chelsea daar nog een speler bovenop doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen