Van Persie scoort voor winnend Arsenal

14 augustus 2005, 16:54

Robin van Persie is het seizoen uitstekend begonnen. De aanvaller van Arsenal begon het duel tegen Newcastle United op de bank, maar bewees in de slotfase alsnog zijn waarde voor de Londonse topploeg. Nadat Thierry Henry the Gunners tien minuten voor tijd op voorsprong gezet had, besliste Van Persie de wedstrijd door in de laatste minuten de 2-0 te maken.

De zege van Arsenal kwam zeer moeizaam tot stand. Ondanks een nummerieke overmacht, Newcastle-verdediger Jermain Jenas kreeg al na een half uur de rode kaart, slaagde Arsenal er lange tijd niet in om een bres te slaan in de defensie van Newcastle. Dennis Bergkamp, die in de basis stond, zag tot tweemaal toe een inzet gestopt worden door Newcastle-doelman Shay Given. Ook Kolo Touré en Thierry Henry stuitten op de sterke sluitpost van Newcastle.

Pas tien minuten voor tijd moest Newcastle capituleren. Fredrik Ljungberg werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna Henry vanaf elf meter geen fout maakte en zijn ploeg eindelijk op voorsprong zette. In de laatste minuten van de wedstrijd maakte Van Persie aan alle onzekerheid een eind, door een voorzet van Ljungberg in de touwen te jagen.