Kalou start rechtszaak tegen minister Verdonk

Ger
24 september 2005, 16:45

Salomon Kalou spant een rechtszaak aan tegen minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. De Ivoriaanse aanvaller wil via de rechter een versnelde naturalisatie afdwingen. Zijn advocaten overwegen Johan Cruijff en Marco van Basten als getuige-deskundigen te vragen.

Kalou's zaakwaarnemer Jan de Visser bevestigde de voorgenomen rechtsgang. Aanstaande maandag zal er een beroep worden aangetekend bij de Rotterdamse rechtbank. Dit is mogelijk omdat de minister te laat is met haar reactie op het bezwaarschrift dat Kalou in mei heeft ingediend. De speler van Feyenoord reageerde hiermee destijds op de afwijzing van zijn aanvraag voor het versneld Nederlanderschap.

Cruijff en Van Basten hebben Verdonk al een brief geschreven om uit te leggen dat Kalou van grote waarde is voor het Nederlands voetbal. De minister liet deze week in een antwoord op Kamervragen weten geen boodschap te hebben aan de mening van beide coryfeeën.

Eind augustus drong Tweede-Kamerlid Nawijn (Groep Nawijn) er bij Verdonk op aan Kalou op korte termijn een Nederlands paspoort te geven. Nawijn vondt dat de uitverkiezing van Kalou tot talent van het jaar 2005 aantoonde dat de Feyenoorder over uitzonderlijke voetbalkwaliteiten bezit. Andere fracties, waaronder de PvdA en SP, toonden zich ook een voorstander van versnelde naturalisatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen