Van der Vaart kan niet stuk in Hamburg

30 september 2005, 15:01

De overstap van Ajax naar Hamburger SV heeft Rafael van der Vaart voorlopig geen windeieren gelegd. De middenvelder is de grote man in het elftal van trainer Thomas Doll en schoot zijn ploeg donderdagavond hoogstpersoonlijk naar de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi. Van der Vaart benutte in de laatste minuut een penalty, waardoor HSV op de valreep FC Kopenhagen uitschakelde.

Voor Van der Vaart is zijn treffer tegen Kopenhagen een bekroning op een sterk eerste deel van het seizoen. "Toen ik bij de club kwam, hoopte ik natuurlijk dat het meteen goed zou lopen. Maar dat het zo zou gaan, had ik nooit verwacht. Dit is een droom", zegt de middenvelder. Afgelopen weekend scoorde Van der Vaart nog in de kraker tegen Bayern München, die HSV met 2-0 wist te winnen.

Dat Van der Vaart tegen Kopenhagen uitgerekend vanaf de strafschopstip scoorde, was tekenend voor het zelfvertrouwen waarmee hij tegenwoordig voetbalt. "Mijn laatste penalty was volgens mij in mijn juniorentijd. Maar ik heb er niet te lang over nagedacht. Ik ging niet voor een hoek of zo. Ik ben gaan staan en ben gaan knallen. Na zo'n wedstrijdverloop is het natuurlijk fantastisch als je raak schiet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen