Derde competitiezege op rij voor Benfica

4 oktober 2005, 10:40

Benfica heeft de smaak te pakken. Na een stroeve start van het seizoen boekte de ploeg van Ronald Koeman maandagavond alweer haar derde competitiezege op rij. In eigen stadion was Benfica te sterk voor Vitória Guimarães (2-1). Door deze zege is Benfica geklommen naar de vijfde plaats in de Portugese competitie.

De zege tegen Vitória Guimarães kwam allesbehalve gemakkelijk tot stand. Fabrizio Miccoli opende na twintig minuten weliswaar de score voor de thuisploeg, maar door een treffer van Targino stond halverwege de wedstrijd een 1-1 stand op het scorebord. Pas in de tweede helft slaagde Benfica er in om Guimarães af te schudden. Aanvoerder Simão stuurde met een individuele actie twee tegenstanders het bos in en zag zijn schot via een been van de tegenstander in het vijandige doel vedwijnen.

Benfica heeft door deze driepunter nog maar vier punten achterstand op koploper FC Porto, dat afgelopen weekend niet wist te winnen van Marítimo Funchal. De derde topploeg van Portugal, Sporting, ging zondag keihard onderuit tegen Paços Ferreira (3-0).

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!