Grieken vechten voor laatste kans op WK-deelname

6 oktober 2005, 11:14

Een wereldkampioenschap zonder de regerend Europees kampioen? Het lijkt een bizar scenario, maar toch zou dit wel eens werkelijkheid kunnen worden. Griekenland, de trotse winnaar van het afgelopen EK, moet zaterdag immers in Kopenhagen winnen van Denemarken om kans te houden op plaatsing voor het WK. Gemakkelijk zal dat niet worden, weet succescoach Otto Rehhagel. "We zijn nu eenmaal geen Brazilië", zegt hij.

Griekenland is bezig met een bijzonder wisselvallige kwalificatiecyclus voor het WK. De ploeg van succestrainer Otto Rehhagel liet al vijf keer punten liggen, met een nederlaag tegen Albanië op de eerste speeldag als meest pijnlijke resultaat. Oekraïne heeft zich in de groep van Griekenland inmiddels verzekerd van groepswinst en voor de Grieken is de tweede plaats het hoogst haalbare.

Ook deze tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de playoffs, is voor de Grieken echter allesbehalve zeker. Turkije staat momenteel tweede, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Griekenland. Ook Denemarken maakt nog kans op de tweede plaats, maar de Denen hebben hun lot niet meer in eigen hand. De Denen moeten winnen van Griekenland en Kazachstan en vervolgens hopen dat Turkije woensdag punten laat liggen in Albanië. 

Qua verliespunten heeft Griekenland momenteel de beste papieren om als tweede te eindigen. De Grieken hebben een verliespunt minder dan Turkije, maar hebben als nadeel dat ze zaterdag op bezoek moeten in Kopenhagen voor het duel met Denemarken. Dat zal niet gemakkelijk worden, weet trainer Rehhagel. "De Denen zijn sterk. Ze hebben laatst nog de vloer aangeveegd met Engeland en hun spelers spelen allemaal bij grote Europese clubs. Bovendien vecht Denemarken, net als wij, voor de laatste kans op kwalificatie voor het WK."

"We zijn nu in de eindsprint naar het WK", zegt Rehhagel. "We weten ons potentieel, maar we weten ook dat we niet een land als Brazilië zijn dat alle wedstrijd eenvoudig kan winnen. We moeten nu een goed resultaat neerzetten en ik denk dat we hierin zullen slagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen