Oud-Feyenoorder Cor Veldhoen overleden

Ger
11 oktober 2005, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-Feyenoorder Cor Veldhoen is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden. Veldhoen speelde in de jaren vijftig en zestig liefst 380 competitieduels voor Feyenoord. Volgens de website van de Rotterdamse club is Veldhoen plotseling overleden.

Veldhoen groeide op aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid en werd al op jonge leeftijd lid van Feyenoord. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en debuteerde op 2 december 1956 op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht. Na zijn debuut verdween Veldhoen niet meer uit de basis. In totaal zou hij liefst 380 competitiewedstrijden voor Feyenoord spelen. Daarmee is Veldhoen achter Coen Moulijn en Wim Jansen de nummer drie op de eeuwige ranglijst van de Rotterdamse club.

Als rechtsbenige linksback maakte de technische begaafde en snelle Veldhoen veel indruk. Volgens velen was hij de grote motor achter het succes van zijn boezemvriend Coen Moulijn bij Feyenoord. Veldhoen won met Feyenoord de Europa Cup 1, vier keer het landskampioenschap en twee KNVB-bekers. Eind jaren tachtig was hij enige jaren bestuurslid bij Feyenoord. Veldhoen kwam 27 keer uit voor het Nederlands elftal.

"Cor was een sieraad voor de club", zegt Fred Blankemeijer op de website van Feyenoord. Blankemeijer, senior-manager van Feyenoord, was in het verleden ploeggenoot van Veldhoen. "Nog altijd bestond er een hechte band tussen de oud-eerste elftalspelers uit zijn periode. Zijn overlijden is een grote klap voor de hele vereniging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen