Altintop wil 'Letland-drama' doen vergeten

12 november 2005, 15:35

Evenals twee jaar geleden is Turkije twee wedstrijden verwijderd van een groot eindtoernooi. Ditmaal stuiten de Turken op Zwitserland, waar het twee jaar geleden de degens kruisde met Letland. Destijds rekenden de Turken zich al rijk, maar kwamen ze alsnog van een koude kermis thuis. Tegen Zwitserland wil Turkije dan ook afrekenen met de wrange smaak die is blijven hangen na de nederlaag tegen Letland.

Na een 0-0 in Riga kwam Turkije tegen Letland in eigen stadion al snel op voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar twee Letse goals dompelden Turkije alsnog in rouw. "Dat was een nachtmerrie", blikt middenvelder Hamit Altintop terug op de cruciale ontmoeting met de Letten. "We moeten er alles aan doen om een dergelijke situatie niet nog een keer mee te maken."

Volgens de middenvelder van Schalke '04 heeft Turkije nog altijd te maken met de gevolgen van de nederlaag tegen Letland. "We hebben, door het EK te missen, een stap in de verkeerde richting gezet. Dat kunnen we ons niet nog een keer permitteren. We moeten bewijzen dat onze derde plaats op het WK van 2002 geen toevalstreffer was. Zwitserland is niet bepaald een wereldtopper in het internationale voetbal, dus we mogen niet klagen over de loting. Natuurlijk is het een goed team, maar we hebben enkele weken geleden tegen Duitsland (2-1 winst) laten zien dat we goed in vorm zijn. We hebben op elk positie goede spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen