Blessure Castelen wekt woede Koeman

19 november 2005, 14:56

Erwin Koeman is niet blij met de KNVB. De Feyenoord-trainer kan komend weekend tegen Roda JC geen beroep doen op Romeo Castelen, aangezien hij woensdag in een wedstrijd met Jong Oranje een hamstringblessure opliep. "Romeo had die wedstrijd nooit mogen spelen", foetert Koeman in het Algemeen Dagblad.

Castelen kampte voorafgaand aan de interland tussen Nederland en Italië, van afgelopen zaterdag, al met hamstringklachten. De aanvaller werd net op tijd klaargestoomd voor het treffen met de Italianen, maar moest enkele dagen daarna weer aan de bak met Jong Oranje. Dat was te veel van het goede, vindt Koeman. "In zijn situatie was de hersteltijd gewoon te kort en ik vind dat ze dat bij de KNVB hadden kunnen en moeten weten. Zeker ook omdat onze medische staf al voor de eerste interland contact heeft gehad met de medische staf van het Nederlands elftal", moppert de oefenmeester.

"Ik mis nu tegen Roda JC een bepalende speler. Dat was te voorkomen geweest." Koeman zag Castelen in het duel van Jong Oranje al na een kwartier geblesseerd het veld verlaten. "Toen ik dat op de tribune zag gebeuren, was ik het liefst direct weer naar huis gegaan. Bij Jong Oranje en bij Oranje gaan ze lekker verder met hun werk, bij Feyenoord zitten wij met de gebakken peren. Blijkbaar moeten we aandringen op nóg meer overleg. Ze denken bij Oranje en bij Jong Oranje aan hun eigen belang. Dat begrijp ik, maar naar ons belang is niet gekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen