PSV in eigen huis te sterk voor AC Milan

1 november 2005, 23:00

PSV heeft een grote stap gezet richting de tweede ronde van de Champions League. Wederom wist de Eindhovense ploeg AC Milan in eigen huis te bedwingen. Farfan maakte al na elf minuten de eerste en enige goal van het duel. Jaap Stam moest vlak voor het eindsignaal het veld verlaten, nadat hij voor de tweede keer geel kreeg.

Vorig seizoen won PSV ook van AC Milan, maar toen was de sfeer minder goed. Het werd 3-1, met een goal van de Italianen in de slotfase. Dit betekende uitschakeling voor PSV, nadat er eerder met 2-0 verloren was in San Siro. Nu is er wel een feeststemming. Over twee wedstrijden heeft PSV vier punten gepakt tegen de op papier sterkste tegenstander in de groep.

Ondertussen liet scheidsrechter Poll veel doorspelen. Dat kwam vooral Gattuso goed uit. Hij liep vroeg tegen geel aan, maar kreeg voor twee andere overtredingen niets. Milan-coach Carlo Ancelotti nam geen risico en liet hem op de bank in de tweede helft. Spannend was de tweede helft zeker. PSV kreeg kansen op de 2-0, maar wist het net niet meer te vinden. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Milan sterker en sterker.

Door de winst op AC Milan is PSV nu eerste in poule E. Bovendien was dit de tiende thuiswedstrijd in de Champions League waarin niet verloren werd.