Turkije wil geschiedenis schrijven

16 november 2005, 13:40

In haar jacht op kwalificatie voor het WK houdt Turkije zich momenteel vast aan een historische uitslag uit het verleden. In 1988 verloor het Turkse Galatasaray in de Europacup I de heenwedstrijd tegen het Zwitserse Xamax met 3-0. Alles leek verloren, maar in Istanbul walste Galatasaray alsnog met 5-0 over de Zwitsers heen. Een dergelijk scenario is vanavond bittere noodzaak, willen de Turken zich plaatsen voor het WK.

Afgelopen zaterdag ging de ploeg van bondscoach Fatih Terim met 2-0 onderuit in Bern. Om het WK te bereiken, moeten de Turken vanavond dus minimaal drie keer scoren. Tegen de sluwe Zwitsers lijkt dat een bijzonder lastig karwei, maar in Turkije heeft niemand de hoop al opgegeven. "Turkije gaat zich gewoon plaatsen voor het WK", spreekt doelman Volkan Demirel stoer. "Wij hebben allemaal een rotsvast vertrouwen in een goede afloop. We zullen voor al onze fans doen wat we in Bern hebben nagelaten, namelijk winnen."

Ook middenvelder Yildiray Bastürk denkt dat zijn ploeg het alsnog gaat redden. "De nederlaag in Bern was pijnlijk, maar we hebben nog een hele wedstrijd om alles recht te zetten. Er is nog geen reden tot paniek, we gaan nu onze uiterste best doen om deze play-off alsnog te winnen."

Het verleden geeft de Turken in ieder geval hoop. Zeventien jaar na dato wil Turkije de geschiedenis doen herleven en de Zwitsers opnieuw met een flinke kater terug naar huis sturen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen