Turkse doodsbedreigingen voor Zwitser Huggel

21 november 2005, 02:00

Benjamin Huggel is in Turkije de kop van jut. De Zwitserse international heeft via zijn website vele doodsbedreigingen ontvangen, omdat hij volgens de Turken de aanstichter zou zijn van de rellen na afloop van de interland tussen Turkije en Zwitserland. Hij gaf in de chaos na afloop van de kwalificatiewedstrijd in Istanbul tegen Turkije (4-2, maar de Zwitsers naar de eindronde) assistent-bondscoach Mehmet Ozdilek een schop.

In de Turkse media werd de speler van Eintracht Frankfurt afgeschilderd als de provocateur. Dat kan hem op sancties van de FIFA komen te staan, maar zeker op de toorn van boze supporters.

Volgens vriend en webmaster Rolf Buser zijn er alleen op donderdag al 4500 e-mailtjes binnengekomen. In verscheidene daarvan werden bedreigingen geuit aan het adres van Huggel en zijn familie, zelfs met moord. Wat de Turken wellicht niet gezien hebben, is dat de actie van Huggel een gevolg was van een trap die Ozdilek enkele seconden daarvoor uitdeelde aan een andere Zwitserse speler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen