Van der Vaart: "Geen seconde spijt van transfer"

28 november 2005, 11:48

Na een moeizaam laatste jaar bij Ajax schijnt voor Rafael van der Vaart in Duitsland weer de zon. De middenvelder is bij Hamburger SV helemaal opgebloeid en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot één van de grote sterren van de Bundesliga. Door de zege van afgelopen weekend in Leverkusen (0-1) staat hij met HSV bovendien op de tweede plaats in de competitie. "Het gaat eigenlijk gewoon super", zegt Van der Vaart tegen FCUpdate.nl.

Met zijn transfer naar Hamburger SV zorgde Van der Vaart in Nederland voor veel gefronste wenkbrauwen. Wat moest het grote Ajax-talent bij een Duitse club die zich vorig seizoen niet eens wist te plaatsen voor UEFA Cup-voetbal? Ook in Duitsland kon met niet geloven dat Hamburger SV erin geslaagd was om de Holländische Superstar aan te trekken.

In zijn eerste maanden in Duitsland is het Van der Vaart al opgevallen dat de Duitse competitie heel anders in elkaar steekt dan de Nederlandse. "Wij moesten nu op zaterdag spelen in Leverkusen, nog geen 48 uur na onze uitwedstrijd tegen Monaco. Als dat in Nederland zou gebeuren, zou iedereen binnen de club meteen op zijn achtste poten staan. Hier heb je bepaalde regels, waar aan de clubs zich moeten houden. Soms vraag ik me ook wel eens af waarom we op zaterdag spelen in plaats van zondag, maar dat zijn nu eenmaal de regels. Maar goed, in dit geval wonnen we in Leverkusen met 0-1 dus we hebben geen reden tot klagen", lacht de middenvelder.

Toch zijn er bepaalde aspecten van het leven in Nederland die Van der Vaart niet kan missen. "Ik moet wel Nederlandse televisie hebben in Hamburg, anders word ik echt gek", lacht hij. "We hebben maar een schotel gekocht, want die Duitse televisie is echt drie keer niks. Zo kan ik nog een beetje op de hoogte blijven van de dingen in Nederland. Of ik Ajax goed volg? Niet echt. Ik zie eigenlijk te weinig om daar echt een oordeel over te vellen. Ik weet alleen wel dat het momenteel niet zo goed met ze gaat, toch?"

Hoewel Van der Vaart nog altijd een band heeft met Ajax, is hij blij dat hij de overstap naar Duitsland heeft gemaakt. "Ik wilde gewoon weg uit Nederland en ik ben nu hier terecht gekomen. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Het team draait lekker, ik speel lekker, we winnen onze wedstrijden: het gaat super hier", aldus de stralende oud-Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen