Ruziënde Akachar eindelijk weg bij Cambuur

14 december 2005, 14:53

Het contract tussen Jamal Akachar en Cambuur Leeuwarden wordt per 1 januari 2006 ontbonden. De voetballer leefde al enkele maanden in onmin met de club, wat in september zelfs leidde tot een heuse arrestatie na een uit de hand gelopen conflict over een lease-auto. Akachar had nog een verbintenis tot het eind van dit seizoen in Leeuwarden.

Akachar staat sinds eind augustus op non-actief bij de Friese club omdat hij zich volgens manager voetbalzaken Peter de Roo "niet volgens de regels die bij Cambuur gelden gedroeg." 

In september escaleerde de situatie, nadat een conflict over een lease-auto compleet uit de hand gelopen was. Cambuur wilde de auto terug, maar de voetballer weigerde. De ploeg besloot daarop aangifte te doen bij de politie, met als gevolg dat Akachar prompt gearresteerd werd. 

Inmiddels hebben Cambuur en Akachar, met goedkeuring van de KNVB, een regeling getroffen om het contract te ontbinden. Akachars advocaat Kabalt stelt dat Cambuur het nog niet betaalde salaris volgens de arbitragecommissie wel moet betalen. "Dat gaat om enkele tienduizenden euro's, want de club had sinds september geen salaris meer betaald", aldus Kabalt. Akachar speelde sinds 2004 bij Cambuur, nadat hij in de jeugd was uitgekomen voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen