Wenger woedend op Ivoriaanse voetbalbond

9 januari 2006, 11:05

De voetbalbond van Ivoorkust heeft zich de woede van Arsenal-manager Arsene Wenger op de hals gehaald. De bond verbood Arsenal enkele uren voor de bekerwedstrijd tegen Cardiff, afgelopen zaterdag, om de Ivoriaanse spelers Kolo Touré en Emmanuel Eboue op te stellen. "Dit is onvoorstelbaar, blijkbaar is er in deze sport geen ruimte meer voor gezond verstand", briest Wenger.

Touré en Eboue maakten allebei deel uit van de basisopstelling van Arsenal, zoals manager Wenger hem zaterdagochtend om 09.00 uur aan de spelers kenbaar gemaakt had. Nog geen twee uur later gooide de Ivoriaanse voetbalbond echter roet in het eten. Volgens bepaalde reglementen mogen spelers in de veertien dagen voorafgaand aan een groot toernooi (zoals de Afrika Cup) geen wedstrijden meer spelen voor hun clubs. De Ivoriaanse bond belde Wenger om met de mededeling dat de FIFA ingeschakeld zou worden wanneer Touré en Eboue in het veld zouden komen tegen Cardiff.

"We hebben vervolgens de FIFA gebeld", vertelt Wenger. "De FIFA wist ons te melden dat we de kans liepen om uit het toernooi gezet te worden wanneer we deze spelers op zouden stellen. Dat risico wilde ik niet nemen, waardoor ik beide spelers op het laatste moment uit de ploeg heb moeten zetten."

Wenger heeft geen goed woord over voor de reglementen. "Dit kan toch niet. De nationale ploeg speelt deze week helemaal geen wedstrijd, ze doen alleen wat medische tests in Parijs. Het is onvoorstelbaar dat we onze spelers niet op mogen stellen. Na de wedstrijd tegen Cardiff zouden onze spelers binnen een uur in Parijs kunnen zijn. Dit is echt onvoorstelbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen