Vonlanthen: via Breda en Duitsland naar Eindhoven

18 maart 2006, 13:14

Voor Johan Vonlanthen begint de tijd te dringen. De Zwitserse international werd aan het begin van dit seizoen door PSV verhuurd aan NAC Breda en had vervolgens slechts één doel voor ogen: spelritme opdoen en een terugkeer naar PSV afdwingen. FCUpdate.nl zocht de aanvaller op en sprak met hem over NAC, PSV en de bizarre nasleep van de interland tussen Zwitserland en Turkije.

Toen Johan Vonlanthen in de zomer van 2003 op 17-jarige leeftijd naar Eindhoven kwam, wist iedereen het zeker: PSV had met de Zwitser een groeibriljant in huis. De van oorsprong Colombiaanse aanvaller had inmiddels een plaats veroverd in de Zwitserse nationale selectie en leek rijp voor een topclub. Bij PSV slaagde Vonlanthen er echter niet in om de verwachtingen waar te maken. Na anderhalf seizoen, waarin hij in totaal zes keer scoorde, verhuurde de club hem aan het Italiaanse Brescia.

Pas toen Cees Lok het roer overnam in Breda, begon voor Vonlanthen de zon weer te schijnen. "De nieuwe trainer heeft een heleboel zaken veranderd", vertelt de Zwitser. "Zijn komst was heel belangrijk voor de club. We zijn nu meer een team en we laten vaker op het veld zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen. We trainen goed en iedereen heeft een veel beter gevoel dan tijdens de eerste helft van het seizoen. Dat merk je aan alles."

Na afloop van het seizoen vertrekt Vonlanthen eerst naar Duitsland, waar hij zich met de Zwitserse ploeg zal voorbereiden op het WK. Dit zal gebeuren zonder middenvelder Benjamin Huggel. De Zwitser werd door de FIFA voor zes wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn aandeel in de rellen na afloop van de veelbesproken interland tussen Zwitserland en Turkije. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen