Bakircioglü heeft clubs voor het uitkiezen

27 april 2006, 13:26

Eén van de revelaties van het seizoen, Twente-middenvelder Kennedy Bakircioglü, dreigt na dit seizoen alweer te vertrekken uit de Nederlandse competitie. De Zweed, die dit seizoen goed was voor acht doelpunten, heeft de club voor het uitkiezen. FCUpdate.nl zocht Bakircioglü op en sprak met hem over de indrukwekkende opmars van FC Twente, het Jan van Staa-effect en zijn toekomst. "Clubs uit Duitsland, Turkije en Engeland hebben zich bij mijn zaakwaarnemer gemeld."

Het kan snel gaan in de voetballerij. Toen Rini Coolen op 1 februari ontslag nam als trainer van FC Twente, stond de ploeg op de dertiende plaats. De afstand naar de beruchte rode streep was slechts vier punten, waardoor de ploeg dichter bij degradatie dan bij Europees voetbal was. In amper drie maanden tijd is alles totaal veranderd. Onder Jan van Staa begonnen de Tukkers aan een indrukwekkende zegereeks, die geleid heeft tot een plaats in de finale van de play-offs om Europees voetbal.

"Het was voor ons misschien ook wel een voordeel dat we van zo ver kwamen. Niemand rekende meer op ons, we konden vrijuit voetballen omdat we het gevoel hadden dat we niets te verliezen hadden. We waren een outsider geworden voor een plaats bij de eerste negen, maar intussen kropen we langzaam maar zeker omhoog. We kregen steeds meer vertrouwen en het team werd steeds sterker. Nu staan we in de finale tegen Heerenveen en ik weet zeker dat we hen ook kunnen verslaan", zegt de strijdlustige middenvelder.

De 25-jarige Bakircioglü benadrukt echter dat hij niet per sé weg hoeft uit Enschede. "Ik heb hier nog een contract tot de zomer van 2007 en ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik wil hier eerst het seizoen op een goede manier afmaken en Europees voetbal halen, daarna zie ik wel wat er gebeurt. Ik kan in ieder geval nog veel beter voetballen dan ik dit seizoen heb laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen