Sevilla na verlenging langs Schalke '04

28 april 2006, 00:00

Na Middlesbrough heeft ook Sevilla de finale van de UEFA Cup bereikt. De Spaanse ploeg won in eigen stadion na verlenging met 1-0 van Schalke '04 en dat was na het doelpuntloze gelijkspel in Duitsland voldoende om de eindstrijd te bereiken. Invaller Puerta maakte na ruim honderd minuten op bijzonder fraaie wijze het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor kent de UEFA Cup, evenals de Champions League, een Spaans-Engelse confrontatie in de eindstrijd.

Na de 0-0 in Gelsenkirchen werd Sevilla gezien als de morele winnaar, maar tijdens de terugwedstrijd bleek al snel dat ook Schalke uitstekende papieren had om de finale te bereiken. Het duel in Sevilla was immers bijzonder gesloten, waardoor al snel duidelijk werd dat één doelpunt voldoende zou zijn voor de winst. Een doelpunt van de Duitsers zou hierbij bovendien dubbel tellen, waardoor Sevilla continu achterin op haar hoede moest blijven.

Direct na het laatste fluitsignaal barstte in Sevilla een waar volksfeest uit. Boven het stadion werd een prachtige vuurwerkshow ontstoken en in het stadion bestormden tientallen fans het speelveld. Voor Sevilla betekende de finaleplaats de eerste uit de clubhistorie. Aangezien ook Middlesbrough nog nooit een Europese prijs won, vindt op 10 mei in Eindhoven in ieder geval een primeur plaats. De op één na belangrijkste Europese prijs krijgt dit jaar een nieuwe winnaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen