Ajax deze week rond de tafel met Gabri

30 mei 2006, 12:54

De clubleiding van Ajax gaat nog deze week een eerste gesprek voeren met Gabri. De 27-jarige middenvelder van Barcelona kan een meerjarig contract bij de Amsterdamse club tekenen. Dat hebben bronnen rond de middenvelder dinsdag bevestigd.

Ajax onderhandelt op voorspraak van Henk ten Cate met de rechtshalf. De opvolger van de ontslagen Danny Blind werkte drie jaar als assistent van Frank Rijkaard met Gabri. Ajax hoeft geen afkoopsom voor de middenvelder te betalen, aangezien hij transfervrij mag vertrekken uit de Catalaanse hoofdstad. 

Maandag kondigde Gabri zijn vertrek bij Barcelona aan, waarbij hij direct aangaf dat Ajax voor hem een interessante optie is. "De speelwijze van Ajax is dezelfde als bij Barcelona, hoewel de Primera Division een bijzonder hoog niveau kent. Dat is wel een motivatie om voor Ajax te kiezen, maar ik ben er op dit moment nog niet uit", zei hij.

Gabri, die ook nog in de belangstelling van Villarreal staat, moet de derde grote aankoop van Ajax voor het nieuwe seizoen worden. De Amsterdammers legden eerder Jaap Stam en Kenneth Perez vast. Ajax is op zoek naar een rechtshalf omdat onder meer aanvoerder Tomas Galasek en de Zuid-Afrikaan Steven Pienaar de club hebben verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen