Ajax vreest Groningse storm

3 mei 2006, 13:46

Zowel Ajax als FC Groningen is nog slechts één wedstrijd verwijderd van kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Vanavond strijden beide ploegen in Euroborg om het felbegeerde ticket voor het miljoenentoernooi. Ajax verdedigt een comfortabele 2-0 voorsprong, maar beseft zich dat de Groningers er een heet avondje van zullen maken. "FC Groningen zal gaan stormen", realiseert Ajax-trainer Danny Blind zich.

Ajax was in de heenwedstrijd tussen beide ploegen heer en meester, maar kwam niet verder dan 2-0. Dat was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, weet Blind. "We hadden de wedstrijd in Groningen voor onszelf makkelijker kunnen maken dan deze nu is. Met 2-0 kan een tegenstander nog wat. Bij een hogere score hadden we deze wedstrijd tot een formaliteit kunnen maken", aldus Blind op de website van Ajax.

Een meevaller voor Blind is dat hij weer kan beschikken over Wesley Sneijder. De jonge middenvelder was lang geblesseerd, maar lijkt inmiddels weer volledig fit. Toch houdt Blind een slag om de arm. "Fysiek gezien is Sneijder honderd procent fit. Maar als het op wedstrijdconditie aankomt, is het toch anders. Zie bijvoorbeeld Mitea. Hij viel tegen Feyenoord twintig minuten in, maar zat daarna helemaal stuk", weet Blind.

FC Groningen zal echter allesbehalve van zins zijn om mee te werken aan het Amsterdamse feestje. Danny Buijs, Rotterdammer in hart en nieren, liet dinsdag al weten dat Ajax van goede huize moet komen om Groningen in eigen stadion te verslaan. "We willen het seizoen waardig afsluiten. Als wij er vol voor gaan, wint er niemand in Euroborg. Een tegenstander kan alleen winnen als wij een slechte dag zouden hebben", is de duidelijke taal van Buijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen