Galasek voor twee jaar naar 1.FC Nürnberg

18 mei 2006, 12:17

Tomas Galasek vervolgt zijn carrière in de Bundesliga. De Tsjechische middenvelder, die transfervrij vertrekt bij Ajax, heeft een tweejarig contract getekend bij de Duitse middenmoter 1.FC Nürnberg. De 33-jarige Galasek speelde de afgelopen tien jaar in de Eredivisie, bij achtereenvolgens Willem II en Ajax.

Galasek gaf enkele weken geleden al aan dat hij zijn aflopende contract in Amsterdam niet wilde verlengen. De voorkeur van de Tsjech ging naar een overstap naar de Engelse of Duitse competitie. Zijn naam werd in verband gebracht met diverse clubs, maar uiteindelijk heeft Nürnberg aan het langste eind getrokken. De ploeg van trainer Hans Meyer, die in het verleden ook werkzaam was bij FC Twente, eindigde dit seizoen als achtste in de Duitse competitie. 

De inmiddels 33-jarige Galasek kwam medio 1996 van het Tsjechische Banik Ostrava naar Willem II, waar hij al snel uitgroeide tot een vaste waarde. Met de Tilburgers speelde hij onder meer Champions League, na een geweldig seizoen onder leiding van trainer Co Adriaanse. Diezelfde Adriaanse nam Galasek medio 2000 mee naar Ajax. Na zes seizoenen in de Arena vond de Tsjech het mooi geweest. Hij wilde nog voor het WK een nieuwe club vinden en dat is gelukt, in de vorm van het ambitieuze Nurnberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen