Kromkamp moet wennen aan PSV

13 september 2006, 13:00

Anderhalf jaar geleden had Jan Kromkamp de voetbalwereld aan zijn voeten liggen. De Fries had zich bij AZ ontwikkeld tot een sensatie en leek als rechtsback een vaste plaats te veroveren in het Nederlands elftal. Het Spaanse Villarreal sloeg snel toe en haalde de rechtspoot voor ruim zeven miljoen euro weg uit Alkmaar. Nu, een bewogen jaar later, is hij echter weer terug in Nederland. Zijn plek in Oranje is hij inmiddels kwijt, maar via PSV wil de 26-jarige verdediger zich terugknokken naar de top. FCUpdate.nl sprak met hem.

Zes duels voor Villarreal, dertien duels voor Liverpool: het is de schramele oogst van het voetbaljaar 2005/2006 van Jan Kromkamp. De rechtsback streek vol ambitie neer in zowel Spanje als Engeland, maar slaagde er nergens in om een vaste basisplaats te veroveren. Toen PSV zich enkele weken geleden meldde, hoefde hij dan ook niet lang te twijfelen. In Eindhoven hoopt hij weer wekelijks aan spelen toe te komen. En wie weet, mogelijk lonkt dan ook weer het Nederlands elftal.

"Het was moeilijk, ik moest duidelijk even wennen", zegt de rechtsback over zijn spel. "Ik was erg gretig, misschien wel iets té gretig. Of mijn teamgenoten en de trainer mij soms moeten afremmen? Ach, dat valt mee. Ik ben geen negentienjarige meer, die alleen maar aan het rennen is. Ik wordt ook een dagje ouder", lacht hij. "Maargoed, tegen Liverpool wilde ik me inderdaad dolgraag bewijzen, misschien dat ik hierdoor iets te gretig was."

Ondanks zijn matige spel tegen Liverpool zit Kromkamp goed in zijn vel in Eindhoven. "Ik ben blij dat ik hier ben. We hebben een leuke selectie, het is een goede groep. Het is allemaal nog wat wennen, maar je moet ook niet vergeten dat we tegen Liverpool pas voor de eerste keer in deze defensieve samenstelling speelden. Als je dan geen doelpunt tegen krijgt, en eigenlijk ook amper grote kansen weg geeft, heb je het gewoon aardig gedaan."

Het puntje tegen Liverpool biedt in ieder geval perspectief, vindt Kromkamp. Het feit dat PSV nu eigenlijk een Europese uitwedstrijd zal moeten winnen om de tweede ronde van de Champions League te bereiken, is volgens hem geen probleem. "Ach, in uitwedstrijden krijg je misschien ook meer ruimte om te voetballen. Liverpool speelde gisteren echt op de nul, ze wilden geen doelpunten tegen krijgen. We moeten nu gewoon ergens anders de punten halen, tegen een ploeg die ons iets meer ruimte geeft om te voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen