Van Nistelrooy drie keer trefzeker voor Real Madrid

10 september 2006, 20:44

Ruud van Nistelrooy heeft zijn eerste officiële doelpunten in dienst van Real Madrid gemaakt. De 30-jarige spits scoorde drie keer in het competitieduel met Levante, waarmee hij een groot aandeel had in de 1-4 zege van zijn ploeg. Van Nistelrooy had zelfs vier keer kunnen scoren, maar miste in de slotfase van de wedstrijd een strafschop.

Real Madrid was het seizoen teleurstellend begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Villarreal, maar herpakte zich tegen Levante op uitstekende wijze. Het veldspel was weliswaar opnieuw niet om over naar huis te schrijven, maar het resultaat was optimaal. Hierbij moet echter wel aangetekend worden dat Levante een handje hielp. De ploeg liep, in de persoon van Frédéric Dehu, al na een half uur tegen een rode kaart op. Op dat moment was de stand echter al 0-2, door handige goals van Ruud van Nistelrooy en Antonio Cassano.

Na deze rode kaart kwam Levante nog wel terug tot 1-2, maar na rust besliste Van Nistelrooy het duel. De voormalig spits van FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV en Manchester United stond tot tweemaal toe aan het einde van een goede aanval en tilde de score daarmee naar 1-4. Met name het laatste doelpunt, waarbij Van Nistelrooy een voorzet van Cicinho knap over de Levante-doelman Cavellero lobte, was erg fraai.

Tussendoor had Van Nistelrooy nog een keer kunnen scoren, maar zijn strafschop werd gekeerd door Cavallero. Deze strafschop werd overigens ten onrechte gegeven, want Van Nistelrooy ging wel erg gemakkelijk naar de grond in duel met Diego Camacho. Camacho kreeg voor deze overtreding overigens zijn tweede gele kaart, waardoor de promovendus uit Valencia het duel afsloot met negen man.

Eerder dit weekend had ook regerend landskampioen FC Barcelona drie punten weten te pakken. In eigen huis walste de ploeg van trainer Frank Rijkaard met 3-0 over Osasuna, de nummer vier van vorig seizoen, heen. Eto'o was met twee doelpunten en een assist op Lionel Messi de grote man aan de kant van de Catalanen. 

Ook Valencia boekte haar tweede zege van het seizoen. Op bezoek bij het ambitieuze Atletico Madrid was David Villa matchwinner voor Valencia. De Spaanse international scoorde al na zeven minuten. In het vervolg van het duel vielen nog wel twee rode kaarten, voor Moretti van Valencia en Fernando Torres van Atletico, maar gescoord werd er niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen