Benitez niet blij met KNVB

9 oktober 2006, 14:31

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft zich de woede van Rafael Benitez op de hals gehaald. De Spaanse oefenmeester is niet blij met de manier waarop omgegaan wordt met de blessure van Dirk Kuyt. Benitez pleit er voor dat Kuyt snel terugkeert naar Liverpool, zodat hij door de club verder behandeld kan worden.

Kuyt liep in het duel met Bulgarije een enkelblessure op, waarna hij direct af leek te vallen voor het duel met Albanië, dat woensdag gespeeld wordt. Bij de KNVB houdt men echter, tot woede van Benitez, een slag om de arm. 

"Momenteel zeggen ze dat Dirk een twijfelgeval is voor de wedstrijd van woensdag", weet Benitez. "Dat houdt dus in dat hij niet volledig fit is. Als hij niet fit is, moet hij rust krijgen. De kans is groot dat hij, als hij toch gaat voetballen, iets gaat forceren. Dat moeten we hem mogelijk een aantal weken missen", aldus de oefenmeester in de Liverpool Echo. 

"We hebben zondag contact gehad met de mensen bij de KNVB, waarna duidelijk werd dat ze de enkel van Kuyt onder een scan gaan leggen. We kunnen voorlopig dus niets anders doen dan afwachten", aldus de Spaanse trainer.

Overigens maakte de Nederlandse bondscoach Marco van Basten zondagavond bekend dat hij geen vervanger op zal roepen voor Kuyt. Hierdoor is de kans groot dat Oranje tegen Albanië zal beginnen met Robin van Persie in de punt van de aanval. Arjen Robben en Ryan Babel zullen de driemansvoorhoede vermoedelijk completeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen