CL-preview: Hamburger SV vecht voor laatste kans

17 oktober 2006, 13:04

Vanavond, tijdens de derde speeldag van de Champions League, zal het voor een aantal clubs al een kwestie van erop of eronder worden. Vooral Hamburger SV, de ploeg van de Joris Mathijsen, Nigel de Jong en de geblesseerde Rafael van der Vaart, kan zich geen misstap meer permitteren. Ook Benfica, vorig seizoen nog kwartfinalist, zal alle zeilen bij moeten zetten om niet in grote problemen te geraken. FCUpdate.nl blikt vooruit op een Champions League-avondje.

Overigens kan Ruud van Nistelrooy tegen Steaua een fraaie mijlpaal bereiken. Als hij weet te scoren tegen de Roemenen, betekent dat zijn vijftigste doelpunt in Europees verband. Voorlopig staat de teller nog op 49 voor de Brabander, die hiervoor slechts 63 duels nodig had.

Manchester United, de oude ploeg van Van Nistelrooy, deelt voorlopig de lakens uit in Groep F. Sterker nog, met Celtic en Benfica heeft de ploeg haar belangrijkste opponenten inmiddels al in een rechtstreeks duel verslagen. Vanavond krijgen de Britten de kans om FC Kopenhagen, op papier het minst sterke team van de groep, aan de zegekar te binden. Celtic, dat drie weken geleden wist te winnen van Kopenhagen, krijgt in eigen huis een mooie gelegenheid om een optie te nemen op een plaats bij de laatste zestien. Als de ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink weet te winnen van Benfica, lonkt de achtste finale. Benfica, dat vorig seizoen onder Ronald Koeman nog doordrong tot de kwartfinale, zal dan ook minimaal een punt moeten halen om de situatie in eigen hand te houden.

Naast Jan Vennegoor of Hesselink zal bij Celtic ook Evander Sno aan de aftrap staan. De middenvelder, die deze zomer overgenomen werd van Feyenoord, speelt in plaats van de geblesseerde Thomas Gravesen. Voor Sno, die vorig seizoen met NAC Breda tegen degradatie vocht, betekent dit zijn debuut in de Champions League.

In Moskou kan Arsenal, evenals Lyon en Manchester United, op negen uit drie komen. De ploeg van Robin van Persie dient hiervoor te winnen van CSKA Moskou, de ploeg die vorig seizoen nog beslag wist te leggen op de Champions League. CSKA is de Champions League goed begonnen met vier punten uit twee duels en kan bij winst op Arsenal de koppositie in de groep overnemen. Een gelijkspel zou er voor zorgen dat beide ploegen zich handhaven in de top van de groep.

In tegenstelling tot groepen E, F en G is er in Groep H geen ploeg met de maximale score van zes punten uit twee duels. AC Milan is koploper, maar de ploeg morste drie weken geleden twee punten tegen Lille (0-0). Op bezoek bij Anderlecht zal de formatie van Clarence Seedorf dan ook graag orde op zaken willen stellen. Omdat zowel Anderlecht, Lille als AEK Athene nog niet wist te winnen zou Milan met een tweede zege bovendien afstand nemen van de andere ploegen in de groep. Anderlecht, dat zich dit jaar eindelijk hoopt te plaatsen voor de tweede ronde, kan zich echter geen nederlaag permitteren. Gezien het feit dat Lille, de belangrijkste rivaal in de strijd om de tweede plaats, in eigen stadion vermoedelijk zal winnen van AEK Athene zou een nederlaag tegen Milan betekenen dat Anderlecht opnieuw achter de feiten aan loopt. Met uitwedstrijden tegen Milan en Lille op het programma, zouden de kansen van de Belgen op een plaats in de tweede ronde vanavond dan ook flink kunnen afnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen