Adelaar ontslagen bij ADO Den Haag

20 november 2006, 14:19

Frans Adelaar is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat heeft het bestuur van de Haagse club bekendgemaakt. Het ontslag is een gevolg van de 'onwerkbare situatie' die boze supporters veroorzaakt hebben, door onder meer zondag het veld te bestormen in de wedstrijd tegen Vitesse. Adelaar is de eerste trainer uit de eredivisie die dit seizoen het veld moet ruimen.

Het ontslag van Adelaar komt niet als een verrassing. Zondag, direct nadat boze supporters het veld op waren gestormd in de wedstrijd tegen Vitesse (0-3), sprak directeur Piet van der Pol al van een 'onwerkbare situatie'. Toen Adelaar vervolgens maandagochtend niet op het trainingsveld verscheen, twijfelde vrijwel niemand er meer aan dat de trainer uit zijn functie ontheven zou worden. 

supporters fans

supporters fans

De 55-jarige Adelaar was in het verleden onder meer trainer van FC Utrecht en De Graafschap. Sinds 1 juli 2004 zwaait hij de scepter in Den Haag. In zijn eerste twee seizoenen slaagde hij er met ADO in om deelname aan de nacompetitie te ontlopen, maar dit seizoen stevent de ploeg af op degradatie.

De taken van Adelaar zullen voorlopig worden overgenomen door assistent-trainers Lex Schoenmaker en Marco Gentile.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen