Real Madrid richt pijlen op Higuain

15 november 2006, 10:05

Het is me het weekje wel voor Gonzalo Higuain. Zeven dagen geleden had vrijwel niemand in Europa nog gehoord van deze jonge Argentijn, maar sinds Raymond Domenech hem opnam in de Franse selectie zijn bij verschillende Europese topclubs de alarmbellen gaan rinkelen. Real Madrid lijkt de eerste ploeg te zijn die een poging gaat wagen om Higuain naar Europa te halen.

Higuain, die zowel een Argentijnse moeder als vader heeft, werd vorige week zomaar opgeroepen voor een oefenduel met Frankrijk. De jonge aanvaller spreekt geen woord Frans en woonde alleen de eerste maanden van zijn leven in Frankrijk, maar toch had bondscoach Domenech genoeg gezien. Hij wilde de talentvolle aanvaller in zijn ploeg. Higuain sloeg deze invitatie echter af. Hij liet weten dat hij nog niet wist of hij in de toekomst voor Argentinië of Frankrijk wilde spelen.

De mislukte poging van Domenech om Higuain binnen te halen, heeft een handvol Europese topclubs wakker geschud. Als hij goed genoeg is voor de nationale ploeg van Frankrijk, moet hij immers ook goed genoeg zijn voor een Europese topclub. 

Real Madrid is de eerste club die actie gaat ondernemen. De ploeg stuurt komend weekend een delegatie naar Buenos Aires om met Higuain te praten. Real zou de Argentijn zelfs al de winterstop over willen nemen, maar River Plate, de huidige club van Higuain, lijkt hier niet aan mee te willen werken. De ploeg wil haar talent in ieder geval tot juni 2007, wanneer de Copa Libertadores ten einde is, behouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen