Donk: "Nu het duel analyseren met mijn moeder"

16 maart 2007, 00:24

Hij is pas 19 jaar, maar Ryan Donk stond donderdag tegen Newcastle United te spelen als een door de wol geverfde verdediger. De jonge Amsterdammer bleef ogenschijnlijk moeiteloos overeind tegen topspitsen als Obafemi Martins en Antoine Sibierski en werd na afloop met complimenten overladen. "Dit is fantastisch om mee te maken", zegt de jonge verdediger tegen FCUpdate.nl.

"Ik hoorde gisteravond dat ik zou spelen", zegt Donk, die na afloop door AZ-voorzitter Dirk Scheringa vergeleken werd met PSV-steunpilaar Alex. Donk hield de licht geblesseerde Barry Opdam, die overigens wel vanaf de eerste helft warmliep, op de bank. "Of ik ook gespeeld had als Barry helemaal fit geweest was, weet ik niet. Ik weet alleen dat hij niet fit was en dat ik mocht spelen", zegt hij.

In de slotfase namen de frustraties bij Newcastle toe. Donk werd hier het slachtoffer van, toen hij in blessuretijd een trap tegen zijn hoofd kreeg. "Ik lag al op de grond, toen ik plotseling iets tegen mijn hoofd voelde. Ik heb nu eigenlijk nog steeds een beetje hoofdpijn. Gelukkig was de wedstrijd, na dit incident, snel voorbij."

AZ Supporter

AZ Supporter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen