Castelen: "Nederlaag is absoluut weg te poetsen"

Ger
11 mei 2007, 08:30   Bijgewerkt: 11 mei 2007, 10:19

Feyenoord heeft ondanks een nederlaag tegen FC Groningen het uitzicht behouden op een UEFA Cup-ticket. Onder leiding van interim-coach Leo Beenhakker gingen de Rotterdammers donderdag met 2-1 onderuit. Het resultaat stelt de Feyenoorders in staat om de schade zondag in de Kuip te repareren. "Onze vechtlust heeft ons er doorheen geslagen", zegt Romeo Castelen tegen FCUpdate.nl.

Paul Matthis en Romeo Castelen.

Paul Matthis en Romeo Castelen.

"Het was zonde dat we met tien man verder moesten", blikt Castelen terug. "We kwamen snel op voorsprong, maar na de rode kaart was het vooral een kwestie van tegenhouden. Het is een compliment aan het team dat we geen grotere schade hebben opgelopen. Iedereen heeft zijn taken in het vervolg van de wedstrijd naar behoren uitgevoerd."

De rappe aanvaller stelt dat Feyenoord op karakter overeind is gebleven in de Euroborg. "Na de tweede tegengoal zijn we blijven vechten. Als we in die situatie de moed hadden laten zakken, was Groningen uitgelopen naar 3-1 of 4-1. Dan was het een gedane zaak geweest. Nu hielden we ons staande en dat is goed voor het team en de volgende wedstrijd. Deze nederlaag is absoluut weg te poetsen."

Ploeggenoot Henk Timmer kon na afloop vrede hebben met het resultaat. De doelman was kansloos op uithalen van Erik Nevland en Gibril Sankoh. "Het is jammer dat die 2-1 nog viel", aldus Timmer. "Het was een prachtige goal van Sankoh, daar viel niets aan te doen. Dit was het maximale wat we met tien man uit de wedstrijd konden halen. Gelukkig ligt alles na dit resultaat toch nog open. Het verschil is klein en met de return in de Kuip nog voor de boeg, zijn we zeker niet kansloos."

De sluitpost is te spreken over de komst van Beenhakker, die bij Feyenoord tijdelijk de taken overneemt van de vertrokken Erwin Koeman. "Het is mooi dat hij deze klus heeft aangepakt. Met Beenhakker staat er natuurlijk een persoonlijkheid voor de groep. Hij heeft bij verschillende topclubs gewerkt en het Nederlands elftal, dus een betere coach kun je niet krijgen. Je kunt alleen niet verwachten dat hij direct resultaten boekt."

Leo beenhakker en Pierre van Hoijdonk.

Leo beenhakker en Pierre van Hoijdonk.

Grote vraag was of De Guzman zijn onbesuide overtreding beging omdat Beenhakker hem in de voorbereiding op scherp had gezet. "Ja, schuif het maar weer op de trainer af", grapt 'Adje-Interim' op kenmerkende wijze. "Het onbesuisde ligt een beetje in zijn spel. Of wellicht was het wat frustratie. Het was een domme overtreding en absoluut een rode kaart. Dit overkomt hem niet meer in zijn loopbaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen