"Scoren en de nul houden, dan komt het helemaal goed"

21 mei 2007, 01:15

Eén thuisoverwinning. Dat is alles wat Ajax scheidt van een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Amsterdam verloor zondag de heenwedstrijd in de finale van de play-offs met 2-1 van AZ, waardoor een 1-0 zege in eigen stadion al voldoende zou zijn om de tweestrijd winnend af te sluiten. "We staan er beter voor dan na de heenwedstrijd tegen Heerenveen. En dat hebben we ook gewonnen", weet doelman Maarten Stekelenburg.

Ajax kwam tegen AZ al binnen twee minuten op achterstand, maar een fraaie treffer van Wesley Sneijder leek lange tijd de eindstand op 1-1 te bepalen. Pas in de slotminuut zorgde Shota Arveladze er voor dat AZ de wedstrijd toch nog won. Spits Klaas Jan Huntelaar had dit late doelpunt van AZ wel aan zien komen. "We zakten steeds verder in. En als je ver achteruit loopt, krijg je altijd wel een keer een goede kans tegen", zegt hij.

Huntelaar heeft goede hoop dat zijn team volgende week, in eigen stadion, beter voor de dag kan komen. "Natuurlijk wordt het niet gemakkelijk in de terugwedstrijd, maar een 1-0 overwinning is al genoeg. We moeten gewoon scoren en zelf de nul houden. Als we dat doen, komt het helemaal goed", zegt hij.

Het enige minpunt voor Ajax is dat de ploeg het in de ArenA moet stellen zonder Wesley Sneijder. De middenvelder is geschorst, omdat hij in de slotfase van de wedstrijd een gele kaart kreeg. "Dat is een flinke aderlating", weet Huntelaar. "Persoonlijk vind ik het heel jammer dat hij niet mee kan doen, want meestal krijg ik van hem de meest bruikbare ballen. Maar aan de andere kant: we moeten zijn afwezigheid gewoon op kunnen vangen. In het DSB Stadion hebben we ook zonder Gabri, Stam en Davids gespeeld. Iedereen is vervangbaar."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen