Stevens bezorgt HSV toch nog Europees voetbal

19 mei 2007, 17:20   Bijgewerkt: 19 mei 2007, 19:40

Huub Stevens heeft het onmogelijke gepresteerd. De coach trad aan het begin van dit jaar aan bij Hamburger SV toen de ploeg nog stijf onderaan stond in de Bundesliga, maar heeft de ploeg nu toch Europees voetbal bezorgd. Door een zege op de slotdag tegen Alemannia Aachen (4-0) is de formatie van Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong geplaatst voor de Intertoto.

Stevens was blij met de mooie seizoensafsluiting. "Ik heb van het begin gezegd dat we veertien finales moesten spelen. Die uitdaging heeft de ploeg voortreffelijk opgepakt. We zijn van plaats achttien naar zeven stegen en mogen de Intertoto in. Dat is geweldig. Niemand durfde dat enkele maanden geleden te voorspellen. Iedereen binnen deze club heeft daar aan meegewerkt."

Op de slotdag maakten nog zeven teams kans op het ticket voor de Intertoto. Borussia Dortmund had de beste papieren, maar de ploeg van voormalig HSV-coach Thomas Doll vergooide haar kansen door met 2-1 te verliezen van Bayer Leverkusen. Omdat Hannover bovendien verloor van Nürnberg (0-2), ging Hamburger SV uiteindelijk met het felbegeerde ticket aan de haal. 

Kampioen Stuttgart en Schalke zijn rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. Werder Bremen en Bayern München gaan voorronde Champions League spelen, terwijl Leverkusen en Nürnberg gekwalificeerd zijn voor de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen