VfB Stuttgart na bizar seizoen kampioen van Duitsland

19 mei 2007, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

VfB Stuttgart is kampioen van Duitsland geworden. Op een spannende slotdag besliste de ploeg van coach Armin Veh de titelstrijd in hun voordeel, door thuis met 2-1 te winnen van Energie Cottbus. Dat Schalke 04 thuis met 2-1 van Arminia Bielefeld won, deed hierdoor niet meer ter zake. Het is voor Stuttgart de vijfde landstitel in de clubhistorie. De laatste titel dateerde van het seizoen 1991/1992.

De Bundesliga was jarenlang één van de meest voorspelbare competities van Europa. Natuurlijk werd er leuk gevoetbald, maar aan het eind van de dag werd Bayern München negen van de tien keer kampioen. Ploegen zoals Werder Bremen, Dortmund, Hamburger SV, Schalke 04, Leverkusen, Stuttgart en Kaiserslautern mochten zich incidenteel eens mengen in de titelstrijd, maar meestal was het toch Bayern dat aan het langste eind trok. Ook dit seizoen waren de Zuid-Duitsers topfavoriet voor de titel. Maar omdat de ploeg van Mark van Bommel en Roy Makaay dit seizoen grossierde in het puntverlies, werd al snel duidelijk dat er voor de andere teams wat te halen viel.

Armin Veh

Armin Veh

In de laatste weken van de competitie bezweek Schalke echter onder de druk. Nadat de ploeg eerder al onderuit ging in Bochum, deelde streekgenoot Dortmund op de voorlaatste speeldag de genadeklap uit door Schalke met 2-0 te verslaan. Hierdoor nam Stuttgart, dat tot afgelopen week alleen na de twaalfde speeldag één weekje aan kop gestaan had, plotseling de leiding over. En met een thuiswedstrijd tegen Energie Cottbus op het programma, had de ploeg van coach Armin Veh de titel ineens voor het grijpen. De situatie was vergelijkbaar met de situatie in Nederland, waar AZ ook op de voorlaatste speeldag ineens de leiding nam.

Hierna tikte de tijd weg in het voordeel van Stuttgart. De ploeg voetbalde de wedstrijd rustig uit, zonder achterin nog in de problemen te komen. Alleen Rivic was namens Cottbus nog dichtbij de gelijkmaker, maar de spits mikte net naast. Stuttgart gaf de zege echter niet meer weg, waarmee de vijfde landstitel een feit was. En gezien de uitstekende serie van de laatste weken, waarin de ploeg liefst acht duels op rij won, is dat verdiend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen