Nürnberg bevestigt komst Feyenoord-spits Charisteas

6 juli 2007, 12:35   Bijgewerkt: 6 juli 2007, 12:46

De transfer van Angelos Charisteas naar 1.FC Nürnberg is rond. De Duitse club bevestigt op haar officiële website dat het met zowel Feyenoord als de Griekse spits zelf een akkoord heeft weten te bereiken. Charisteas, die vorig jaar van Ajax naar Feyenoord ging, tekent een vierjarig contract bij de Duitse bekerwinnaar.

"We volgen Angelos al geruime tijd, zijn naam heeft altijd op een lijstje gestaan", zegt Martin Bader, de sportief directeur van de Duitse club. "Nu hebben we zowel sportief als financieel de mogelijkheden om hem te halen en daar zijn we zeer blij mee."

Ook Charisteas zelf reageert op de clubsite op zijn transfer. "Door de successen van Nürnberg het afgelopen seizoen, en natuurlijk de gewijzigde situatie bij Feyenoord, was Nürnberg voor mij een zeer interessante optie. Tomas Galasek, mijn voormalig ploeggenoot bij Ajax, heeft me bovendien veel verteld over de club. Ik kijk dan ook enorm uit naar deze nieuwe uitdaging", aldus de 27-jarige Griek.

Charisteas is geen onbekende voor het Duitse voetbal. Tussen 2002 en januari 2004 speelde hij immers voor Werder Bremen. In deze periode speelde hij 66 wedstrijden, waarin hij achttien keer wist te scoren. Opvallend is dat Charisteas er nog nooit in slaagde om meer dan negen doelpunten in één seizoen te maken.

Charisteas is alweer de tiende speler uit de Feyenoord-selectie van het afgelopen seizoen, die komend seizoen niet meer van de partij is. Eerder vertrokken, om uiteenlopende redenen, ook Alfred Schreuder, Jeffrey Altheer, Pierre van Hooijdonk, Patrick Lodewijks, Stein Huysegems, Joonas Kolkka, Ali Boussaboun, Mark Otten en Maikel Aerts. Daar tegenover staat de komst van Andwélé Slory, Luigi Bruins, Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler, Kevin Hofland en Nuri Sahin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen