ADO stapt naar politie wegens gokgerucht

Ger
16 september 2007, 18:48   Bijgewerkt: 16 september 2007, 21:20

De directie van ADO Den Haag gaat maandag in overleg met de politie Haaglanden. De eerstedivisionist vreest dat een of meerdere spelers van ADO in het illegale circuit gokken op wedstrijden. De selectie is zaterdag al van de beslissing op de hoogte gesteld.

Interim-directeur John Arzbach, die enkele weken gelden de tip kreeg, denkt aan een grootscheeps onderzoek. Hij acht het niet uitgesloten dat de betreffende spelers ook geld inzetten op wedstrijden van hun eigen ploeg. "Geld inzetten op eigen wedstrijden betekent ontslag op staande voet", zegt Arzbach in het AD. "We hebben dat kenbaar gemaakt aan de spelers. Wij denken en geloven niet dat het gebeurt, maar wij moeten de signalen wel serieus nemen."

De geruchten zitten ADO-trainer Wiljan Vloet al een aantal weken dwars. "Je moet voortdurend je denkpatronen scheiden. Als er een bal niet goed werd gespeeld, was er meteen dat lichte stemmetje in mijn hoofd dat zich afvroeg: zou het, zou het? Bij het terugkijken van wedstrijd ben ik bijna één keer in de verleiding gekomen om een dvd terug te spoelen en een situatie opnieuw te bekijken. Ik heb de recorder daarop meteen uitgezet."

Het feit dat Rick Hoogendorp, Pascal Bosschaart, Daniël Rijaard en Yuri Cornelisse maandag tijdens de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op de tribune moeten plaatsnemen, heeft volgens Vloet niets te maken met het naderende onderzoek. Het viertal presteert ondermaats, zo stelt de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen