ADO wint weer eens, koplopers lopen averij op

17 september 2007, 22:03   Bijgewerkt: 17 september 2007, 22:25

ADO Den Haag heeft in moeilijke tijden de tweede zege van het seizoen behaald. De club won maandag met 2-0 van Helmond Sport. Hursut Meric en Hans van de Haar tekenden in de slotfase voor de bevrijdende treffers. Koploper FC Den Bosch verspeelde twee punten aan Fortuna Sittard, dat in de slotfase langszij kwam (1-1). De achtervolgers profiteerden niet. Nummer twee RKC Waalwijk leed de eerste nederlaag van het seizoen. Go Ahead Eagles was te sterk met 2-0.

Ook de nummers drie en vier, respectievelijk FC Dordrecht en FC Zwolle, verloren. Dordrecht ging met 2-1 onderuit in en tegen Veendam, FC Zwolle met dezelfde cijfers tegen het laaggeplaatste RBC Roosendaal. RKC staat als nummer twee nu op vier punten van FC Den Bosch.

Na het roerige weekeinde speelde ADO Den Haag, met de debuterende Raymond Victoria op het middenveld, maandag in elk geval met meer bezieling. De inzet werd beloond met drie punten. Meric in de 70e minuut en Van de Haar met een strafschop in de 81e minuut tekenden voor de treffers. Arbiter Winter deelde liefst negen gele kaarten uit, zes gingen er naar de bezoekers uit Helmond.

Ook FC Zwolle verloor tot maandag nog niet. RBC Roosendaal, net als ADO Den Haag, dramatisch aan het seizoen begonnen, was nu verantwoordelijk voor de eerste Zwolse nederlaag. Binnen een kwartier leidden de Brabanders met 2-0 met onder meer een treffer van het 'oudje' Henk Vos. Zwolle deed in de slotfase nog wat terug: 2-1. Volendam nam de derde plaats over. De ploeg won met 6-2 van Eindhoven. Jack Tuyp en Andelhali Chaiat scoorden twee keer. Volendam heeft de leiding in de tweede periode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen