Arsenal drukt Martin Jol dieper in de problemen

15 september 2007, 16:24   Bijgewerkt: 15 september 2007, 17:02

De zorgen van Martin Jol zijn nog verder toegenomen. De coach van Tottenham Hotspur zag zijn elftal zaterdag in eigen stadion met 1-3 verliezen van stadgenoot Arsenal, dat hierdoor nu alleen aan kop staat in de Premier League.

De statistieken spraken al niet in het voordeel van Tottenham, voorafgaand aan het treffen met Arsenal. Van de laatste 23 wedstrijden tegen the Gunners, won Tottenham er immers slechts één. Dat was in 1999, ruim voordat Jol in dienst trad. Met Jol op de bank slaagde Tottenham er nog nooit in om Arsenal te verslaan.

Toch leek het er zaterdag lang op dat Tottenham eindelijk weer eens zou winnen van de stadgenoot. Bale zette de ploeg voor rust op voorsprong en Tottenham kreeg bovendien enkele kansen om de score uit te bouwen. Dat lukte echter niet, waarna Arsenal haar kans rook. Na de gelijkmaker van Adebayor schoot Cesc Fabregas Arsenal in de tachtigste minuut op voorsprong. Adebayor bepaalde vervolgens in blessuretijd met een geweldige volley de eindstand op 1-3.

Door het puntverlies van Liverpool tegen Portsmouth (0-0), staat Arsenal nu alleen aan kop in de Premier League. Het ambitieuze Tottenham staat met slechts vier punten uit zes duels in de onderste regionen van de Engelse competitie.