Defensief Ajax boekt knappe zege in Zagreb

20 september 2007, 20:22   Bijgewerkt: 20 september 2007, 20:29

Ajax heeft uitstekende papieren om zich te plaatsen voor de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi. De uitwedstrijd tegen de Kroatische topclub Dinamo Zagreb, die gezien werd als een zeer zware kluif, werd knap met 0-1 gewonnen. Dennis Rommedahl, die in de basisformatie de voorkeur kreeg boven Luis Suarez, maakte na ruim een uur het enige doelpunt van de wedstrijd.

De angst zat er blijkbaar goed in, bij Ajax-trainer Henk ten Cate. De coach liet in de aanloop naar de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb geen gelegenheid onbenut om te zeggen dat de Kroaten een zeer sterke tegenstander waren. "Ze zijn beter dan Slavia Praag", vond de coach, die het vooral belangrijk vond dat Ajax in Zagreb een aardige uitgangspositie zou veroveren voor de terugwedstrijd in Amsterdam. Want Ajax móest naar de volgende ronde. Hoe dat gebeurde, was niet relevant.

Resultaatvoetbal, dat was wat Ten Cate in Zagreb wilde zien. En de coach kreeg zijn zin. Ajax hield eenvoudig stand in de Kroatische hoofdstad. Dinamo, dat in de Kroatische competitie fier aan kop staat, kwam niet verder dan twee kansen, allebei voor middenvelder Vukojevic. Beide kansen werden echter prachtig gepareerd door Ajax-doelman Stekelenburg, die hiermee opnieuw bewees dat hij dit seizoen een belangrijke kracht is voor de Amsterdamse club.

Dit doelpunt zorgde er voor, dat Ajax veel meer aan het duel overhield dan waar in eerste instantie rekening mee gehouden werd. De meeste Ajacieden hoopten op een gelijkspelletje, om het karwei zodoende in Amsterdam af te kunnen maken. Maar door de zege, verlaat Ajax Kroatië plotseling met een riant uitzicht op de volgende ronde. Dat het niet gepaard ging met mooi voetbal, interesseerde niemand. Want daar ging het nu even niet om, wist Henk ten Cate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen