Mutu: "Nederland beter dan Roemenië"

11 oktober 2007, 07:33

Hoewel Roemenië en Nederland deze EK-kwalificatiecyclus evenveel punten haalden en in Rotterdam onderling gelijkspeelden (0-0), zijn beide teams kwalitatief niet vergelijkbaar. Dat vindt Adrian Mutu, de spits van Roemenië. Volgens hem is Nederland absoluut de betere ploeg, met kwalitatief betere spelers.

"Nederland is de beste ploeg van onze groep", zegt de spits van Fiorentina. "Als wij er in zouden slagen om Nederland te verslaan, is dat een grote prestatie. Het zou bovendien betekenen dat we afrekenen met een slechte serie van zeven jaar, waarin we ons niet plaatsten voor EK's en WK's." De laatste keer dat Roemenië deelnam aan een groot eindtoernooi was in 2000, tijdens het EK in Nederland en België. De Roemenen overleefden toen een loodzware groep met Portugal, Duitsland en Engeland, maar sneuvelden in de kwartfinale tegen de latere finalist Italië.

Overigens stonden Nederland en Roemenië ook in de kwalificatiereeks naar het WK van 2006 tweemaal tegenover elkaar. Oranje won toen beide duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen