Opdam: "Verlies was desastreus geweest"

5 oktober 2007, 10:00

AZ is dit seizoen wederom de trots van Nederland in de UEFA Cup. Als enige Nederlandse ploeg slaagden de Alkmaarders er donderdag in om, voor het vierde achtereenvolgende seizoen, de groepsfase van het Europese toernooi te bereiken. Na een 0-1 zege in Portugal, was een 0-0 gelijkspel tegen FC Paços de Ferreira voor de Noord-Hollanders precies genoeg om door te bekeren.

Routinier Barry Opdam vond dat AZ het zich tegen de beperkte Portugezen veel te moeilijk gemaakt had. "Als we ons normale niveau hadden gehaald, hadden we het simpel kunnen beslissen. Maar steeds als we de bal hadden, volgde er weer een lange bal en waren we hem weer kwijt. Bij ons was er welliswaar strijd en ook de wil om te winnen, maar de uitvoering was onder de maat."

Toch staat het resultaat voorop, benadrukt Opdam. "Het positieve nieuws is dat er weer vier UEFA Cup-wedstrijden op ons staan te wachten. Want als we vandaag hadden verloren, was het écht een desastreus seizoen voor ons geworden", zegt hij, verwijzend naar de recente nederlagen in de competitie en KNVB beker.

Bron: AZ.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen