Anfield Road nadert einde na goedkeuring nieuw stadion

Koen Freriks
6 november 2007, 18:41   Bijgewerkt: 6 november 2007, 20:10

Anfield Road is straks niet meer. Het fameuze, nostalgische stadion van FC Liverpool moet in de toekomst plaats maken voor een gloednieuw complex. Plannen voor de bouw van een nieuw stadion, dat circa 600 miljoen euro gaat kosten, zijn namelijk rond. The Reds zullen naar verwachting al in 2011 de wereldberoemde voetbaltempel verlaten. Dat meldt de BBC.

Eerder werd al bekend gemaakt, dat Liverpool ambities had voor de bouw van een nieuw stadion. Dinsdag werden de plannen goedgekeurd, waardoor Liverpool binnenkort definitief afscheid gaat nemen van haar vertrouwde thuishaven. Anfield Road gaat plaats maken voor een gloednieuw stadion, dat vijftien duizend supporters meer kan herbergen. Tevens zijn er uitbreidmogelijkheden tot een capaciteit van maar liefst 75 duizend supporters. 

Het 'Stanley Park Stadium', zoals de nieuwe titel waarschijnlijk gaat luiden, schuift nog verder op in de richting van Goodison Park, de thuishaven van aartsrivaal Everton. Het giga-complex zal vlak naast de wijk Anfield gebouwd worden. Een woordvoerder van Liverpool zegt dat de bouw van het stadion vrijwel direct kan beginnen. In augustus 2011 moet het project volgens de verwachtingen afgerond zijn.

Het huidige thuis van Liverpool zal in de toekomst gaan dienen als parkeergarage, sportruimte en hotel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen