Oud-voetballers krijgen straat in Groningen

Ger
10 november 2007, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groningen krijgt een woonwijk waarin de straten worden vernoemd naar oud-spelers van GVAV, FC Groningen en Oosterparkers. De wijk, met de naam De Velden, zal verrijzen op de plaats van het afgebroken Oosterpark Stadion.

Voor de straatnamen was aanvankelijk gekozen voor algemene benamingen als 'hoekvlag' en 'middenstip'. Die keuzes vielen bij de inwoners van de Martinistad en de supporters van FC Groningen echter niet in goede aarde. De namen zouden geen recht doen aan de Groningse voetbalhistorie van de wijk.

Na overleg is besloten dat oud-voetballers als Piet de Koe, Henk Cornelis, Jan Groninger en Tjerk Bolhuis een 'eigen' straat krijgen. Ook de naam van Mister FC Groningen Piet Fransen wordt afgedrukt op de nieuwe serie borden. Zijn uitverkiezing is bijzonder, omdat straten slechts zelden worden vernoemd naar nog levende personen.

Twee straten krijgen daarnaast een link met het Oosterparkstadion: Parkzijde en Langezijde. Overigens bestaat in Groningen nog een wijk met straatnamen van Groninger sporthelden. Zo werd in 2002 in de wijk Van Starkenborgh een straat vernoemd naar Tonny van Leeuwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen