Teleurstelling bij AZ tekent progressie in Alkmaar

12 november 2007, 07:45   Bijgewerkt: 24 december 2007, 15:11

Wie de spelers van AZ zondagmiddag hoorde praten in de catacomben van het Philips Stadion, zou denken dat de ploeg zojuist een forse nederlaag te verwerken gekregen had. De teleurstelling droop eraf bij de Alkmaarders, na een 1-1 gelijkspel tegen PSV. Dat zegt eigenlijk genoeg over de stijgende lijn die de ploeg te pakken heeft. Want teleurgesteld zijn na een gelijkspel op bezoek bij de landskampioen, dat is toch op zijn minst opvallend te noemen.

Het was nog niet veel, wat AZ dit seizoen buitenshuis had laten zien. Slechts vier punten uit vier wedstrijden, dat is ver onder de norm. En als je dan op bezoek moet bij PSV, ligt een overwinning niet bepaald voor de hand. Toch had het gekund, zondagmiddag. Sterker nog, AZ had de zege bijna voor het oprapen, vindt Simon Cziommer. "We hadden vandaag de mogelijkheid om hier te winnen, maar dat hebben we nagelaten", moppert de Duitse middenvelder.

Dirk Marcellis
Ari

Ari]}AZ was vooral voor rust een stuk beter dan PSV, vindt Cziommer. "In de eerste helft was het duidelijk dat wij de betere ploeg waren. Natuurlijk kreeg PSV een goede kans met die bal van Lazovic op de lat, maar dat was vooral een individuele actie. Wij hebben als team beter gespeeld en stonden, in mijn ogen, volledig terecht met 1-0 voor. Maar na rust gaven we de bal veel te snel weg, we leden onnodig balverlies. Daardoor lieten we PSV terug in de wedstrijd komen, met dat doelpunt als gevolg. Maar al met al vond ik PSV zeker niet denderend spelen."

Teleurstelling alom dus, over een gelijkspel in Eindhoven tegen PSV. En dat terwijl AZ niet heel lang geleden nog opgelucht ademhaalde na een gelijkspel tegen Sparta of een nipte zege of NAC Breda. AZ zit dus duidelijk in de lift, vindt ook Dembele. "We moeten gewoon op deze manier doorgaan en de positieve punten uit deze wedstrijd meenemen. We zijn op de goede weg. En de competitie is nog lang, dus wie weet wat er allemaal nog kan gebeuren."

Door het puntje, en de nederlaag van FC Groningen, is AZ in ieder geval weer terug in het linkerrijtje. Na elf wedstrijden heeft de ploeg tien punten achterstand op koplopers Ajax en Feyenoord en negen op kampioen PSV. Dat gat is in ieder geval nog niet groot genoeg om de Alkmaarders af te schrijven in de titelstrijd, vindt PSV-verdediger Mike Zonneveld. "Vorig seizoen was het gat nog groter. En jullie weten nog wel wat er toen gebeurd is, neem ik aan", lacht hij.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen