Zico: "Duel tegen PSV voor ons van levensbelang"

6 november 2007, 15:55   Bijgewerkt: 6 november 2007, 16:02

Fenerbahçe kan deze maand clubhistorie schrijven. De club slaagde er nog nooit in om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League, maar staat er ditmaal uitstekend voor. Als er morgen gewonnen wordt van PSV, staan de Turken met anderhalf been in de achtste finale. "Dit is één van de belangrijkste wedstrijden in de clubhistorie", zegt Fenerbahçe-speler Vederon dan ook.

Fenerbahçe behaalde vijf punten uit haar eerste drie duels, onder meer door knappe gelijke spelen in Moskou en Eindhoven. Met thuisduels tegen PSV en CSKA Moskou voor de boeg, lijkt er dus weinig mis te kunnen gaan voor de Turken. Normaal gesproken is Fenerbahçe thuis immers bijzonder moeilijk te verslaan. "De komende twee thuiswedstrijden moeten we eigenlijk winnen", zegt coach Zico. "Als we dat doen, zijn we ook niet afhankelijk meer dan andere teams."

Mehmet Aurelio.

Mehmet Aurelio.

Twee weken geleden in Eindhoven draaide het duel tussen PSV en Fenerbahce uit op soort oorlog. Zo sprong een Turk in de knieholte van Jan Kromkamp, terwijl Eric Addo een tegenstander in het gezicht spuugde. "Ik hoop niet dat het nu weer zo'n harde wedstrijd wordt", blikt Zico vooruit. "In Eindhoven viel ook nog een volstrekt onterechte rode kaart voor Deivid. Ik hoop dat zulke taferelen ditmaal uitblijven."

Onterechte rode kaart of niet, feit is dat Deivid door deze prent morgen niet van de partij is. Hij is niet de enige afwezige, want ook aanvallers Lugano en Kezman ontbreken. Dat hoeft echter geen onoverkomelijk probleem te zijn, denkt verdediger Vederson. "We hebben genoeg andere spelers, die in kunnen vallen. Iedereen zal er alles aan doen om te winnen, daar ben ik van overtuigd. Dit is namelijk één van de belangrijkste duels uit de historie van deze mooie, grote club."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen