Donk: "Ik kan zomaar een jaar op de bank zitten"

20 december 2007, 10:00   Bijgewerkt: 20 december 2007, 10:08

De loopbaan van Ryan Donk verloopt tot dusver bijzonder verloop. Vorig seizoen veroverde de jonge verdediger in recordtempo een basisplaats, maar dit seizoen is hij zijn plek even snel weer kwijtgeraakt. AZ-coach Louis van Gaal kiest voorlopig voor een centrum met Kew Jaliens en David Mendes da Silva. Voor Donk, vorig seizoen nog de nieuwe Jaap Stam genoemd, rest niets anders dan de bank.

"De trainer heeft tegen me gezegd dat hij dit centrum lang laat staan. Dus ik moet wachten op mijn speelminuten. Da's moeilijk, maar zo kan het gaan bij verdedigers. Als het achterin 'staat', kun je zomaar een jaar op de bank zitten", zegt de jonge verdediger in het Brabants Dagblad over zijn lastige situatie in Alkmaar.

Spandoek.

Spandoek.

"Dat de spitsen te vaak bij me wegglipten. Hij noemt het laconiek, maar dat vind ik niet. Ik vertrouw gewoon op mijn snelheid, techniek en talent. Ik weet dat ik die duelletjes toch wel win. Maar ja, dat is misschien wel een risico. Ik zal het moeten veranderen. Want ik sta er nu naast, dus ik doe iets fout. Als de resultaten slecht zouden zijn, zou ik wat kunnen zeggen. Nu niet", aldus Donk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen