Ajax haalt Lindgren terug uit Groningen

Ger
27 januari 2008, 23:04   Bijgewerkt: 27 januari 2008, 23:13

De transfer van Rasmus Lindgren naar Ajax is beklonken. De Amsterdammers plukken de middenvelder weg bij FC Groningen voor een gelimiteerde transfersom van 2,5 miljoen euro. Eerder deze maand zagen de noorderlingen al Bruno Silva naar de ArenA vertrekken.

Voor Lindgren is Ajax geen onbekende club. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van de hoofdstedelingen, maar werd te licht bevonden voor de hoofdmacht. Hij vertrok in 2005 op huurbasis naar Groningen, waar hij door zijn goede prestaties uiteindelijk in vaste dienst kwam.

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen baalt van het vertrek van de 23-jarige Zweed. "Bijzonder vervelend, want Rasmus was voor ons een heel belangrijke speler. Maar vanwege de gelimiteerde transfersom was FC Groningen in deze transfer met handen gebonden."

De club uit de Martinistad wil nog deze maand een vervanger voor Lindgren strikken. Nijland: "Ons uitgangspunt is dat een nieuwe speler direct een toegevoegde waarde voor de selectie van trainer Ron Jans moet zijn. We laten ons hierbij niet opjagen door de factor tijd."

Mogelijk is Pierre Veiga Sodre de opvolger van Lindgren bij FC Groningen. De 20-jarige Braziliaan is deze week op proef. Sodre is eigendom van Sport Club Internacional uit Porto Alegre.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen