De Roover: "Eredivisie boven Belgische competitie"

Ger
23 januari 2008, 08:30

Binnen twee dagen is de overgang van Spartaan Sepp De Roover naar FC Groningen een feit geworden. De rechtsback, die in de Martinistad de naar Ajax vertrokken Bruno Silva moet opvolgen, is blij met zijn nieuwe club. "FC Groningen is een mooie uitdaging."

"Het is heel snel gegaan", zegt De Roover over zijn transfer. "Maandag is het eerste contact met Groningen geweest. Ik kreeg direct een goed gevoel bij deze club, die prima meedraait in de subtop. Bij Sparta balen ze wel van mijn vertrek, maar ze vinden het ook een mooie stap voor mij. Ik kan me bij Groningen verder ontwikkelen."

Voor De Roover betekent zijn verbintenis bij FC Groningen dat hij voor het eerst van woonplaats zal veranderen. "Ik woon tot nu toe nog altijd in Geel en reisde dagelijks op en neer naar Rotterdam. Carpoolend met Arne Slot en deels met de trein maakte ik de gang naar Sparta. Ik zal nu in Groningen woonruimte gaan zoeken."

FC Groningen neemt De Roover voor een gelimiteerde transfersom van 600.000 euro over. De Belg kan aankomende zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord zijn debuut maken in het shirt van de noorderlingen. Voor het thuisduel met NEC op woensdagavond is hij nog niet speelgerechtigd.

De Roover

De Roover

De Roover, die ook in de belangstelling stond van een handvol Belgische clubs, is tevreden dat hij in Nederland blijft. "De Eredivisie ligt me beter dan de Belgische competitie. Daar is het niveau toch een stuk lager. Nederlandse clubs gaan uit van eigen kracht en dat komt mijn voetbal ten goede."

"Het is wel grappig dat onder meer Anderlecht interesse had voor Sepp", laat Jans weten. "Want die hebben eerder deze maand uiteindelijk voor Guillaume Gillet (van AA Gent, red.) gekozen en die stond ook weer op ons lijstje."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen