Groningen: transfer Silva heeft 'wrange nasmaak'

22 januari 2008, 15:44   Bijgewerkt: 22 januari 2008, 15:52

FC Groningen heeft dinsdag bevestigd dat Bruno Silva per direct de overstap maakt naar Ajax. De noorderlingen hebben met de bekerwinnaar overeenstemming bereikt over de transfersom voor de rechtsback, die 3,75 miljoen euro bedraagt. "Een mooi bedrag, maar we houden een wrange nasmaak aan deze transfer over", zegt algemeen directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen.

Nijland doelt hierbij op het gedrag van Silva, die de afgelopen weken weigerde om nog langer voor FC Groningen uit te komen. "De manier waarop Silva nu van FC Groningen naar Ajax verhuist, verdient op z'n zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs. Wij hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er wat ons betreft geen enkele speler tijdens de huidige transferperiode FC Groningen zou mogen verlaten.  Daaraan hebben we tot afgelopen weekeinde vastgehouden. Wij konden niet bevroeden, niet overzien en we hadden ook niet verwacht dat Silva een houding zou gaan aannemen, zoals hij dat de afgelopen weken heeft gedaan", zegt de directeur.

Hans Nijland

Hans Nijland

Nijland besluit: "Hoewel de afkoopsom meer dan behoorlijk is en daardoor de pijn verzacht, houden we een heel vervelend gevoel over aan de manier waarop deze hele situatie is gelopen. Wij zullen ons nu buigen over een mogelijke opvolger voor Silva. We hebben hiervoor de rest van deze maand nog de tijd, maar we trekken alleen maar een speler aan die ons direct kan versterken en in wie wij voor de volle honderd procent geloof en vertrouwen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen