Ook Ajax vliegt uit bizar bekertoernooi

16 januari 2008, 22:29   Bijgewerkt: 16 januari 2008, 23:38

Ajax is weer met beide benen op de grond gezet. Na de galavertoning van afgelopen zondag tegen AZ (6-1) bewees NAC Breda woensdag dat de vernieuwde Amsterdamse ploeg nog lang niet zo goed is als de uitslag tegen AZ mogelijk deed vermoeden. NAC Breda klopte de regerend bekerhouder met liefst 4-2, waardoor het bekertoernooi opnieuw een topfavoriet kwijt is.

Inmiddels doen alle clubs vanaf het begin mee, maar het is dit seizoen een verhaal van de tien kleine negertjes geworden. Teams als PSV, AZ, FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen, en FC Utrecht sneuvelden al, terwijl teams als Quick Boys en SV Deurne er wél in slaagden om de laatste zestien te bereiken. Natuurlijk is dat voor die clubs hartstikke leuk, maar het komt het toernooi niet echt ten goede. Het zal de KNVB en tv-zender RTL dan ook bijzonder slecht uitgekomen zijn dat twee van de eredivisieclubs die nog wél in het toernooi zaten, het tegen elkaar op moesten nemen. Het lot koppelde NAC Breda immers aan Ajax.

Na deze gelijkmaker leek het slechts een kwestie van tijd voordat Ajax door zou drukken, maar het omgekeerde gebeurde. NAC Breda nam meteen het initiatief over en bewees dat Ajax niet zozeer een middenvelder of een aanvaller, maar vooral een goede verdediger erbij kan gebruiken. Eerst mocht Anthony Lurling zomaar door de defensie slalommen en Ahmed Ammi een niet te missen kans bieden (2-1), waarna even Patrick Zwaanswijk zomaar de derde Bredase treffer in mocht koppen.

En NAC Breda? Dat ruikt haar kans. Met Feyenoord, Roda JC en Heracles Almelo als enig overgebleven eredivisionisten in het toernooi, is de finale dichterbij dan ooit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen