"Overdreven te zeggen dat we niet zonder Davids kunnen"

17 januari 2008, 08:15

Na regen komt zonneschijn, maar na zonneschijn ook snel weer regen. Dat heeft Ajax woensdag ondervonden. De ploeg leek eerder deze maand, mede door de komst van Kenneth Perez en de terugkeer van Edgar Davids, het lek boven te hebben. AZ werd met 6-1 verslagen en heel Amsterdam kraaide victorie. Maar woensdag, in Breda, legde NAC de zwakheden van Ajax genadeloos bloot.

In het kolkende Rat Verlegh Stadion ging Ajax met 4-2 ten onder tegen de Brabantse cupfighter, die hiermee voorkwam dat Ajax voor het derde achtereenvolgende seizoen de beker zou winnen. En op de zege van NAC Breda viel helemaal niets af te dingen, moest verdediger Jan Vertonghen toegeven. "NAC was vanaf het begin scherper. Zij maakten de wedstrijd en hebben verdiend gewonnen. Dat komt heel hard aan bij ons, want het is heel zuur om zo'n pak slaag te krijgen."

De grote vraag blijft hoe het kan dat Ajax, slechts een paar dagen na de galavertoning tegen AZ, zo slecht voor de dag kwam in Breda. Het ligt voor de hand om de oorzaak te zoeken in de afwezigheid van Edgar Davids, die door coach Adrie Koster buiten de selectie voor de bekerwedstrijd gehouden werd.

Jan Vertonghen sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "Het is overdreven om te stellen dat we zonder Edgar niet kunnen winnen. Maar goed, het is wel duidelijk dat Edgar heel belangrijk voor deze ploeg is, want het contrast met de wedstrijd tegen AZ is wel heel groot. We zijn echt van het één in het ander gevallen. Na de wedstrijd tegen AZ was iedereen nog lovend, nu zal dat heel anders zijn. Ik denk dan ook dat ik donderdag maar even geen kranten ga lezen", lacht hij. 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen